Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Από: «ΠΑ.Κ.Ε.ΠΟ.» «Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών πολιτών για την Υγεία και το Περιβάλλον»
Προς: Κάτοικους Νέας Ιωνίας
Θέμα: «Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας – Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία»
Ο Σύλλογος μας, με αυτή του την επιστολή προς όλους τους συνδημότες του Δήμου Νέας Ιωνίας, θέλει να κάνει γνωστά μερικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας και εν γένει με το περιβάλλον.
Τον τελευταίο χρόνο οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν κάνει αγώνα δρόμου για να μπορέσουν να ενισχύσουν το σήμα τους (3G) και το κάνουν τις περισσότερες φορές χωρίς να έχουν τις απαραίτητες άδειες από την πολιτεία.
Αυτό σημαίνει πως κάνουν τις απαραίτητες εργασίες στις καμουφλαρισμένες κεραίες σε (θερμοσίφωνες, τζάκια, διαφημίστικες πινακίδες, κ.λπ.] με το κατάλληλο πάντα συνεργείο στα κρυφά και συνήθως το μήνα Αύγουστο που οι κάτοικοι της πόλης μας λείπουν σε διακοπές.
Όλο αυτό εμάς ως Σύλλογος, ο πλέον ειδικός και αξιόπιστος βάση πάντα του καταστατικού του μας λέει πολλά και μας ανησυχεί παρά πολύ. Γιατί για εμάς η υγειά είναι πάνω από συμφέροντα μικρά ή μεγάλα και παιχνίδια από οποιοδήποτε φορέα (κρατικό ή τοπικό) ή και μεμονωμένων ατόμων, δήθεν ευαίσθητων στα θέματα οικολογίας, περιβάλλοντος και υγείας.
Ναι είμαστε υπέρ των νέων τεχνολογιών και της τεχνολογίας κατηγορηματικά. Είμαστε όμως ενάντιων της ασυδοσίας των εταιρειών αυτών που έχουν ως σκοπό τους μόνο το κέρδος, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τον παράγοντα ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον.
Καλούμε όλους εσάς σε εγρήγορση και σε αγώνα για το κοινό καλό ώστε να πιέσουμε να εφαρμοστούν επιτέλους οι νόμοι και για τις πολυεθνικές και για τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.
Πανελλήνιος Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών πολιτών για την Υγεία και το Περιβάλλον» Τηλ. & Φαξ 210-2719-345 aktinovolies-sos.pblogs.gr -Pakepogr.blogspot.com - pakepogr@gmail.com


Το Δ. Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου