Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ

«ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ»

Το θέμα αυτού του άρθρου είναι για μένα σημαντικό, όπως φαντάζομαι για αρκετούς δημότες της Νέας Ιωνίας που ασχολούνται με τα κοινά και τον πολιτισμό στην πόλη μας.
Η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Νέας Ιωνίας ξεκίνησε την εβδομάδα «ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ», που ήταν μια καλή προσπάθεια αλλά δεν έτυχε και της ανάλογης αντιμετώπισης – πάντα κατά την δική μου ταπεινή άποψη – που θα την έκανε ποιο αξιόπιστη και ποιο ενδιαφέρουσα.
Γνωρίζετε ασφαλώς πως με τη μορφή που γινόταν ως τώρα οι «ΙΩΝΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ» ήταν το λιγότερο απαράδεκτες και περίεργες – μιλάμε φυσικά για τις διαδικασίες που ακολουθούσαν όλοι αυτοί οι αρμόδιοι και όχι φυσικά για τις συμμετοχές...
Εξηγώ για να μην παρεξηγηθώ – εκουσία η ακούσια – πως όταν ζητάς συμμετοχή από φορείς της πόλης (σωματεία – συλλόγους, κ.λ.π.) τότε υποχρεούσαι να τους σέβεσαι κάτι περισσότερο και όχι να «αποφασίζεις και διατάζεις» και φυσικά να αποκλείεις τους μη αρεστούς μα συνάμα ενεργούς πολίτες και φορείς της πόλης μας.
Είναι απόλυτος αναγκαίο να αλλάξει όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο ώστε να γίνει μια εβδομάδα εκδηλώσεων που θα αρμόζουν στην προσφυγική μας πόλη και στον πολιτισμό της, τονίζοντας παράλληλα και κάθετι δημιουργικό που υπάρχει σε αυτή την πόλη σήμερα μέσα από τους συλλόγους, φορείς, πρωτοβουλίες, κ.λπ. που την χαρακτηρίζουν.
Για αυτό που είμαστε απολύτως βέβαιοι είναι πως το ύφος, το ήθος και το επίπεδο της νέας Δημοτικής αρχής δεν θα επιτρέψουν αποκλεισμούς Σωματείων και Συλλογών, απλά με το αιτιολογικό: «γιατί δεν γουστάρουν» τα πρόσωπα των Διοικητικών Συμβούλιων και τις δράσεις τους...
Προτείνω να μην πραγματοποιηθούν όπως έχουν γίνει ως τώρα, για τους γνωστούς λόγους της οικονομικής κρίσης, ώστε να συνεχιστεί με τον σωστό τον τρόπο και όχι με ότι ίσχυε ως τώρα.
Ας αρκεστούμε σε διάφορες εκδηλώσεις και παράλληλες δράσεις μικρού κόστους σε χρήματα- μα όχι σε επίπεδο πολιτισμού - με τη συμμετοχή σωματείων και συλλογών που διαθέτουν δικές τους αίθουσες, με παράλληλες εκδηλώσεις, με τη συμμετοχή όλων.
Να συμμετέχουν, εάν το επιθυμούν και Ενώσεις όπως των φυτωρίων και Βιβλιοπωλών Περιφέρειας Αττικής με κάποια ενδεικτική συμμετοχή. Έτσι θα καλυφθούν και κάποια από τα έξοδα του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Χρήστος Μακαρώνης
Πρόεδρος του συλλόγου «ΠΑ.Κ.Ε.ΠΟ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου