Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΠΑ.Κ.Ε.ΠΟ.»
«Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών
για την Υγεία και το Περιβάλλον»
Ζήλων 21 Τ. Κ. 14233 Ν. Ιωνία
Κιν. 693-290-8949 Τηλ. & Φαξ 210-2719-345
aktinovolies-sos.pblogs.gr makaronis.blogspot.com
pakepogr@gmail.com pakepogr.blogspot.com
cmakaronis@yahoo.gr paratirktaktin.blogspot.com

Προς: Δημοτικό Συμβούλιο
Νέας Ιωνίας
Κοινοποίηση
α] Γραφείο Δημάρχου
β] Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
γ] Δημοτικούς Συμβούλους
δ] Έντυπος και Ηλεκτρονικός Τοπικός Τυπος

Θέμα: «Επιχορηγήσεις Σωματείων»

Αξιότιμε κ. πρόεδρε, αξιότιμοι κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, ερχόμαστε σε συνέχεια των παρεμβάσεων μας, να προτείνουμε για το εν λόγω θέμα, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα δείτε με την δέουσα προσοχή, τα κάτωθι:
Διανύουμε μια από τις χειρότερες οικονομικές και ηθικές κρίσεις των τελευταίων 40 ετών και πολλοί ομιλούντες πολιτικοί έχουν τις ευθύνες τους και ας νίπτουν τα χείρας τους.
Μέσα σε όλα αυτά τα Σωματεία και οι Σύλλογοι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν και να παράγουν έργο, όσο αυτό είναι δυνατό. Άλλοτε τα καταφέρνουν και άλλοτε όχι. Γνωρίζοντας τα οικονομικά των μελών τους δεν έχουν την απαίτηση να είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις που απορρέουν από την έγγραφη τους σε ένα Σωματείο ή σε ένα Σύλλογο και συνεπακόλουθα αντιμετωπίζουνε σοβαρό κίνδυνο επιβίωσης πλέον πολλοί εκ των Φορέων στον Δήμο Νέας Ιωνίας. Βλέπουν πλέον πως δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια βελτίωσης των οικονομικών τους.
Ακόμα και ο Δήμος που μπορεί βάσει τις νομοθεσίας να επιχορηγήσει ένα Σωματείο ή ένα Σύλλογο αυτή την εποχή δεν είναι εφικτό να κάνει κάποια τέτοια κίνηση γιατί το ταμείο του είναι μείον και προηγούνται, και εμείς το καταλαβαίνουμε φυσικά αυτό, άλλες ποιο επείγουσες ανάγκες των συμπολιτών μας. Θέλω να κάνω μια πρόταση και ελπίζω ότι θα τύχει θετικής ανταπόκρισης.
Έχουμε έναν δημοτικό κινηματογραφώ (Αστέρα), ένα δημοτικό θέατρο (Γ. Δομνάκη), που μπορούν να δοθούν παραστάσεις και σε τίποτα δεν έχουν να ζηλέψουν από αλλά. Έχουμε και εξαίρετους δημιουργούς που κοσμούν την πόλη μας και δείχνουν τον δρόμο και σε άλλους δημιουργούς.
Τώρα ερχόμαστε στην πρόταση μας που είναι:
Αντί να δοθούν χρήματα – τουλάχιστον για φέτος, του χρόνου βλέπουμε - από το δημοτικό ταμείο που θα μπορούσαν να καλύψουν ανάγκες άπορων και με σοβαρά οικονομικά προβλήματα δημοτών μας θα ήταν καλύτερα να διάθεσει ο Δήμος κάποιο χώρο και την ομάδα θεάτρου για κάποιες παραστάσεις που με ένα μικρό συμβολικό τίμημα θα μπορούσαν οι κάτοικοι τις πόλης μας να την παρακολουθήσουν και τα έσοδα να πάνε στους Συλλόγους που τα έχουν πραγματικά ανάγκη, που στερούνται ακόμα και στέγης.
Μιας και αναφέραμε τη στέγη που θα θέλαμε να μας δοθεί από τον Δήμο αλλά επικαλείται έλλειψη χορού, αυτό είναι αληθές. Μακάρι να μην ήταν έτσι τα πράγματα, γιατί εμείς όπως και άλλοι εκ των εκπροσώπων από τα Σωματεία και τους Συλλόγους που εδρεύουν στον Δήμο Νέας Ιωνίας θα προτιμούσαν τη διάθεση χώρου από την οποία επιχορήγηση, αλλά για την ώρα όπως προείπα δεν είναι δυνατόν αυτό.
Είμαστε βέβαιοι ότι τουλάχιστον αυτή η δημοτική αρχή θα σταθεί πάνω στα προβλήματα των Φορέων της πόλης και θα προσπαθήσει να δώσει ουσιαστικές λύσεις.




Μετά Τιμής
Για το Δ. Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας
Χρήστος Μακαρώνης Γιάννης βέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου