Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ, 1911 -2011
Η «Πανελληνία Κίνηση Ενεργών Πολιτών για την υγεία και το Περιβάλλον» (Πα.Κ.Ε.Πο.) διοργάνωσε μια επιτυχημένη Βραδιά Ποίησης, στις 16-12-2011, στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Νέας Ιώνιας (Ο.Τ. 150) για να τιμήσει τον μεγάλο ποιητή Οδυσσέα Ελύτη με αφορμή τα εκατό (100) χρονιά από τη γέννηση του. Πιστεύοντας ότι ο πολιτισμός είναι ένα σημαντικό κομμάτι που ξεπερνάει τα όρια της κάθε κρίσης.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Πρόεδρου κ. Χρήστου Μακαρώνη, οπού αφού χαιρέτησε, ευχαρίστησε όλους όσους ήταν παρόντες και τους κάλεσε να στηρίζουν αυτές της προσπάθειες για πολιτιστική εγρήγορση και δημιουργία. Η βραδιά συνεχίστηκε με την ανάγνωση αποσπασμάτων του έργου του σπουδαίου ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, όπως και αναφορά στα σημαντικότερα σημεία της δημιουργίας του, από τους έγκριτους ομιλητές. Πρώτος πήρε τον λόγο ο κ. Δημήτρης Καραμβάλης- Ποιητής, Δοκιμιογράφος, κριτικός, αμέσως μετά ακολούθησε η κα Μαρία Υδραίου – Ράλλη, Φιλόλογος – Συγγραφέας και η κα Καλλίτσα Γιαννόπουλου – Τσιάκα, επιτ. Διευθύντρια Παν/μίου Αθηνών, Φιλόλογος – Ποιήτρια.
Έργα του Οδυσσέα Ελύτη, απάγγειλε η κα Ζωή Νασίκα, δρ. Κοινωνικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας – Ηθοποιός.
Ακολούθησε δεξίωση.
Την εκδήλωση τίμησαν και οι: Φίλιππα Αθυμαρίτου – δημοτ. Σύμβουλος, εκπρόσωπος Δημάρχου, Τάκης Κωστιδάκης- δημοτ. Σύμβουλος, εκπρόσωπος ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων. Όλοι διαπίστωσαν ότι ήταν μια σημαντική εκδήλωση της πόλης για τον πολιτισμό και φυσικά ότι ατύχησαν όσοι για τους δικούς τους λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Για το Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Χρήστος Μακαρώνης Ιωάννης Βέλλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου